20 Ağustos 2009 Perşembe

Sosyal medyada demokratik açılım.

Siyasette bir açılımdır aldı başını gidiyor.Herkes bir tarafa açılıyor sağ sola ,sola sağa, orta hem sola hem sağa açılıyor.Fakat sosyla medyada açılım için yapılan pek bir şey yok herkes kendi yolunda gitmekten başka bir şey yapmıyor.Facebook'ta sağ görüşlü arkadaşlarım daha sağ görüşlü olma, sol görüşlü olma arkadaşlarım daha sol görüşlü olma, muhafazakar arkadaşlarım daha muhafazakarlaşma eğilimleri göstermeye başladı.

Açılım  denilen olgu internet ortamlarında pek moda olmadı anlaşılan.Açılım yerine daha kapalı daha korumacı bir pozisyon aldı çoğu kişi.Acaba herkes facebookta olduğu gibi mi yoksa normalde kanlı canlı iken bambaşka biri mi? Galiba bu sorunun cevabı açık insanlar yüz yüze olduğunda daha kırıcı olabiliyor internet ortamında düşünmeden hareket edebiliyor.

Neyse açılımın neredeyse herkesin normal yaşamından daha özgür olabilidiği ortamada pek bir anlam ifade etmediği açık.Bu açılım sonucu acaba beklenildiği gibi mi olacak yoksa en sonunda herkes internet ortamında olduğu gibi mi davranmaya başlayacak.Asıl önemli olan konu şu an bu daha çok demokrasi daha çok özgürlük mü getirecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası