2 Ekim 2009 Cuma

Tarayıcı Tabanlı Oyunlar

Sosyal medyanın açık ara en aktif mecralarından biri olan bu oyunlar müthiş bir üyelik trafiğine sahipler.En bilinmedik oyunlar bile bir anda 250 bin kullanıcıya ulaşabiliyor.

Bu oyunlar medya oldukları doğru fakat sosyal olup olmadıkları bir tartışılabilir.Bu tarz oyunların yıllarca en popülerleri arasında yer alan o gamede insanların sosyallleştiği ittifak toplantıları yaptığını falan biliyorumFakat yeni çıkan oyunlarda bu olayın olup olamdığı hakkında pek bir fikrim yok.Medya in Sosyal out durumu var.

Şuan bende bir iki oyunda var olan hesabımı kapanmasılar diye ilerletiyorum fakat şuan nedense bir sosyalleşme çabası içine girmedim.Online rol yapma oyunlarında insanlar sosyalleşebiliyorlar bu konu hakkında bir çok espride yapılır dizilere dahi konu olmuşluğu vardır bu durumların.Fakat tarayıcı tabanlı oyunlar rol yapma oyunları kadar diğer kullanıcılarla her an temasta olmadığımız için insanlara sosyalleşme imkanı sunumuyorlar ne yazık ki.Yazık dedim ama sanırım kullanıcılar bu konudan pek rahatsız değillerdir.
Sosyalleşme için var olan bir iki tarayıcı tabanlı oyunda var aslında bunlarda biri sanalika diğeride penguin club(miniclip).Sanalika halen aktif ,club penguinden haberim yok.Açıkcasıda pek merak etmiyorum ingilizce olması benim için pek cazip bir durum değildi.
Sanalikanın ortamı biraz yaş ortalaması yüzünden sanırım ,rahatsızlık verici olabiliyor.Neyse oyunlar hakkında pek bir yorum yapmayayım.
Sonuç olarak tarayıcı tabanlı oyunların bazıları sosyal medyanın tam ortasında yer alırken bir kısmı ise sosyal medyaya uzaktan bakıp sosyal bir kurum haline gelmeden hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar.
Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası