17 Aralık 2009 Perşembe

Köprüleri kur yeter

O kadar içinde değilim ama son 2-3 aydır gözlemlediğim bişeyler var. Sonuçta her yazımda belittiğim gibi bu yazımda da belirteyim ben uzman değilim sadece izleyiciyim. Gözlemlediklerim uzmanlıktan değil , insani meraktan galiba.

Gözlemlediğim şeyler Türkiye'nin yıllardır şikayet ettiği şeylerden olan insanların birbirlerini kayırması. İnsanlar tanıdıklarını kayırır bu böyledir diye diye o kadar alıştık ki buna yıllarca çirkin tv şovlarından , çirkin internet sitelerine , çirkin elektronik eşyalara , çirkin filmlere herşeyi izlemek zorunda kaldık.

"Neden bu çirkin şeyleri izlemek zorunda kaldık" hep sordum kendime neden izliyoruz başka şey alalım , başka şey yapalım daha iyisini arayalım daha iyisini seçelim asla dahasını bulamadık çünkü dahasını önermesini beklediğimiz kişiler(çünkü uzman olarak onları belirledik ya gözümüzde) hep çirkin şeyleri yapanların arkadaşları idi. Niye dahasını arıyorsunuz bu size yetmiyor mu? sorularını sordular. Herşeyin bize yetmesini istediler. Çünkü arkadaşlarını seviyorlardı insanları değil , dahil oldukları zümrenin insanlarını seviyorlardı. Köprüleri olan insanlara eleştiri yapmıyorlardı. Belki de yapamıyorlardı.

Herşeye ulaşamayan , dinleyemen , göremeyen benler ise mecburi buralarda kaldık fazlasını alamadık olanı kabul ettik. Ne zaman ki internet denilen şey evlerimize girdi dünyaya bakmaya karar verdik dahasını gördük o zaman işte işler karıştı.

Dahasını görmemizi istemedi yine "birileri" bu sefer sansür geldi. Milli arama motoru milli posta gelecekti. Yine görmeyecektik belki ilerleyen zamanlarda lakin artık cin şişeden çıkmıştı dahasını görüyor ,biliyor ,elde edebiliyorduk. Ne yazık ki birilerinin dayattığı en iyilere(!) mahkum değildik. Kendi iyimizi deneyip görecektik.

Artık köprüler kurmanıza gerek yok artık köprüleri yıkma zamanı o köprüler sizin canınızı yakmaya başladığı zaman , ağırlık yaptığı zaman yıkmak için çok çaba harcayacaksınız fakat artık sistem sizi esir edecek. İçine hapsolacaksınız yapacak bişeyiniz kalmayacak "çirkini" oynayacaksınız belki isteyerek belki istemeyerek.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası