18 Şubat 2010 Perşembe

Secretlondon hikayesi

Bu konuyu techcrunch geçen haftalarda en hızlı büyüyen facebook grubu olarak haber yapmıştı. Dün ise bu grubun facebook grubunda bir siteye dönüştüğünü yazdı. Facebook grubu duruyor halen.

Oranın linkini vereceğim. Ama ben de ufak bir yazı yazayım. Grubun içeriğini anlatayım kısaca grupta Londra'da olan fazla bilinmeyen aktiviteleri paylaşıyorlar. Nerede güzel bir yemek var orayı anlatıyorlar nerede güzel bir grup çıkıyor onu anlatıyorlar. Artık facebook gruplarının yanında bir de siteleri var bir haftada yaptıklarını ve harcadıkları paranın çok fazla olmadığından bahsediyorlar ki yine 5000 tl gibi para harcanmış. Gelecekte bir kaç şehir için bu tarz siteler daha açacaklarını anlatıyorlar.

Bence bizimkilerin kurduğu ve üye sayıları milyonları geçen gruplarında bu tarz oluşmda bulunması lazım. Secret london ekibi (ekip dedim ama kurucusu 21 yaşında Tiffany Philippou adında bir kız) bu işi 180 000 kişiyi bulunca yapmışlar.

Bu hareketin bence dikkat çeken fikir "eğer bu kadar kişiyi bir araya toplayabiliyorsan onları harekete de geçirebilirsin" . Bu fikirden hareket ederek (bir kaç siyasi grubu dışında tutmak lazım) topladıkları kişi sayısı 100 bin üzerinde olan her grup bu konuda düşünmeli ve harekete geçmeli. Facebook'tan çıkan bir girişimin tutma olasılığı bence gayet yüksek (bir sürü sayı vermeye gerek yok , şu kadar saat geçiriyor gibi istatistikler ortada zaten riske girmek isteyen o istatistikleri takmaz ya da o istatistiklere bağlanır).

Bu iş bence bambaşka bir yol açabilir eskiden herkes ilk önce şirket ürün sonra sosyal medya yolunu kullanıyordu. Bu durumda sosyal medyada bir nabız yoklama ondan sonra işin ortaya çıkışı sırası olabilir. Her zaman söylediğim gibi ben uzman değilim bu konuda yatırım uzmanlarına danışmak lazım yanılıp yapılmayacak şeyleri gözden geçirmek lazım hepsinden önce riski göz almak lazım. Bir sürü parametre , bir sürü hesap işi var. Hiç girmeyeyim bu konuya en iyisi. Linkten okuyup feyz alınız.

Techcrunch'un secretlondon ile ilgili yazısı

Not : Kocaman başlıktan kurtulup basit paintte yapılacak kadar kolay bir başlık yaptım. Paintte yapmadım inkscape kullandım giderek düzeltmeye çalışacağım. Zaten blog temasınıda değiştirmem lazım çok karıştı ortalık çöpe döndü blog :)

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası