9 Şubat 2010 Salı

Sosyal oyun havuzunda büyük balık



EA (Electronic Arts) geçtiğimiz aylarda sosyal oyun firması Playfish'i satın almıştı şimdi ise sosyal oyun piyasasına EA elinde bulundurduğu serilerin facebook adaptasyonları ile gireceğini açıkladı ilk olarak Amerikan Futbolu serisi olan John Madden Football sonrasında ise Tiger Woods Pga Tour serisini adapte edeceklermiş.

Nasıl olacak bilmiyorum ama başlarda büyük gürültü koparabilir belkide yine zarar açıklayan EA ya nefes aldırabilir bu hamleler.

Yapılan hamlelerden(Amerikan Futbolu ve Golf) de anlaşılacağı gibi EA'nın önündeki hedef pazar Abd li kullanıcılar. Neredeyse bilgisayar kullanan her Amerikan vatandaşının(95 milyon civarı) facebook hesabı olduğunu düşünürsek gayet mantıklı hareketler bunlar. Belki de ilerleyen zamanlarda her ay başında buradan yayınladığım inside social games tablosunun yeni konukları olacak.

Tiger Woods hamlesi ne kadar tutar bilmiyorum ki bildiğim ve okuduklarım kadarıyla Tiger Woods epey yara aldı son zamanlarda. EA'da arkasında durdu fakat ne olacağı belli olmaz yine. Sonuçta oyun yapan bir firmanın alıcılarının önemli bir kısmı çocuk yaşında sayılan kullanıcılar ve ailelerinin bu konuda ki duruşlarının önemli olacağını söylemek boş konuşmak olmaz.

Paidcontent.org sitesinin konu hakkında yazısı buradan

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası