11 Şubat 2010 Perşembe

Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları



Her zaman ki olduğu gibi bu yazıyı da sosyal medya ile bir şekilde bağlamaya çalışacağım. Kış olimpiyatları hakkında bir şeyler bilmezsem de. Zaten burada "hangi sporların yapıldığı" hakkında ya da biz "niye yokuz diye bu spor olayında" gibi şeyler yazmayacağım. Bunları yazacak insanlar ve bu konulara çözüm arayacak insan da ben değilim.

Neyse kış olimpiyatları Vancouver kentinde yapılıyor bu konu hakkında resmi site ve wiki sayfasını aşağıda vereceğim yine her zaman ki gibi. Olimpiyat dediğimiz şey büyük olay ona göre organizasyon yapılıyor ona göre para harcanıyor her türlü tanıtım yapılıyor. Tabi yeni medyada bu tanıtım işinden hakkını almışa benziyor. vancouver 2010 sitesine girdiğiniz zaman 3 tane twitter hesabı 2 tane facebook hesabı ile karşılaşıyorsunuz. Twitter hesaplarından code 2010 adlı hesap 2 dilde tweetliyor fransızca ve ingilizce diğer bütün sosyal ağ hesapları ingilizce. Followtheflame adlı hesap ile adındanda anlaşılacağı gibi meşaleyi takip ediyoruz. 2010tweets adlı hesapta ise hesabın takip ettiği sporcuların tweetlerini ve kardeş hesapların tweetlerini Rt şeklide buluyoruz.

Facebook fan sayfaları ise 2 adet bunlardan biri Cultural Olympiad adında ve olimpiyatlar çercevesinde gerçekleşecek olan kültürel aktiviteleri söylüyor. Diğeri ise olimpiyatların fan sayfası ki 420 bin gibi iyi bir sayıya sahip. Bu sayfanın içeriği ise spor olayları üzerine.

Genel olarak konuşursak eğer güzel çalışılmış güzel organize edilmiş bir sistemi var özellikle sporcuların tweetlerini rt mekanizması akıllıca olmuş. Benim gibi kış sporlarından pekte anlamayan birisi için ve sporcuları tanımayan birisi için iyi bir kaynak olmuş.

Farklı bir kaynak olarak ise Vancouver Sun gazatesi Olympicreporter adlı bir twitter hesabı üzerinden olayları takip ediyor. Aynı gazetenin birde olimpiyat blogu var inside the olimpics adlı.

Son olarak sporculara ufak kısıtlamalar getirilmiş sosyal medya araçlarını kullanma açısından. Çok içeriden fotolar olmasın , yedek klübesinden tweetler gelmesin gibi ...

Olimpiyar resmi sitesi Vancouver 2010

2010 Kış olimpiyatları viki sayfası

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası