3 Mart 2010 Çarşamba

Diziler ve sosyal medya # 7



Bu sefer ise Spike Tv 'nin Blue Mountain State adlı gençlik dizisinin sosyal medya hareketinden bahsedeceğim.

Spike Tv kanalının izleyici kitlesi ile sosyal ağları kullanıcı kitlesi örtüşüyor diyebiliriz. Spike Tv genç erkekler tarafından daha çok tercih edilen bir kanal olmasından dolayı sosyal medyada yaptığı hareketler gerçekten etkili olabiliyor.

Dizinin facebook sayfasında özellikle bir şey dikkatimi çekti. Dizinin kendine has etkinlikleri var sürekli olarak bu etkinlikleri güncelleyip yenilerini ekliyor. Her hafta başka bir üniversiteye gidip orada bir tur düzenliyorlar. Tabi bu turlar dizinin promosyonu olduğunu unutmamak lazım :)

Twitter kullanımı için şöyle bir örnek var. #bms Hashtag'ını kullanıp anlık olarak twitter görüşlerini belirtmelerini istiyorlar. Bunu dizi yayınlandığı sırada altyazı olarak geçiyorlar. Real time bir görüş alışverişi trafiği yaratmaya çabalıyorlar. Bunu daha önce görmediğim için farklı geldi bana.

Dizinin ağ sayfalarına kanal sayfasından ulabilirsiniz.

Not: Dizi iyi bir dizi değil fiziksel komedi seviyorsanız izleyebilirsiniz. Altyazıyı hazırlayan Eşekherif nickli arkadaşta diziye aslında epey katkıda bulunuyor onunda hakkını vermek lazım. Dizi +18 unsurlar içeriyor unutmadan söyleyelim.

Not 2 : Dizi hakkında bilgi edinmek için Spike Tv sayfasından kısa videoları seyredebilirsiniz.

Spike Tv Blue Mountain State sayfası

Twitter'da #bms ile yapılmış arama burada

Spike Tv wiki sayfası burada

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası