6 Mart 2010 Cumartesi

IMDb ve Twitter kullanma yöntemleri



Live Blogging (canlı bloglama) yeni medyanın getirdiği güzelliklerden biri geçen aylarda Grammy ve Sundance üzerinden bu konu hakkında yazmıştım. Bugün oscarlar yaklaşırken canlı bloglama şeklinde takip etmek isteyenler için İMDb'nin twitter adresini önereceğim.

Aslında İMDb'nin 1 değil 3 adet twitter hesabı var.

İMDb : Günlük sinema haberlerini geçtiği hesap

İMDb Tv : Tv olayları hakkında bilgileri geçtiği hesap

İMDbLive : Festivaller , ödül törenlerinden canlı bloglama yapılan hesap. Oscar ödüllerini buradan takip edebilirsiniz. Tören salonuna fotoğrafçı gönderecekler mi? . Onu bilmiyorum ama twitter'dan takip edelim nasıl olacak diyorsanız bu adres denenebilir.

Bu hesapların bir güzelliği de bir twitter botuna sahip olmaları. Bu bot nasıl çalışıyor ? Şöyle ; merak ettiğiniz filmin adının yazıyorsunuz ve başına t(title: konu) yazıp @imdb adresine tweetliyorsunuz. Bu bot size filmin İMDb sayfasını gönderiyor. Yalnızca title değil p(person:kişi) yazıp sonuna merak ettiğiniz kişiyi yazarsanız. Bu seferde oyuncunun sayfası tweet olarak geri geliyor.

Yukarıda anlattığım konu aslında alışveriş sitelerinin twitter hesaplarında rahatlıkla kullanılabilir. f(fiyat), ürün adı gönder geri gelsin. Neyse hesapları olduğuna şükretmek lazım aslında bu bile yeter şimdilik. Haddimi aşmayayım her işin olduğu gibi bu işin uzmanları var onlar yazsın.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası