16 Mart 2010 Salı

Sports on Facebook



Başlığı hemen kısaca açıklayım. Facebook'un NCAA(Abd kolej sporları kurumu) March Madness(NCAA'in basketbol ayağının playofflarının mart ayında olmasından dolayı böyle deniliyor) için başlattığı ve Abd üniversitelerine yönelik bir spor fan sayfası. Buraya kadar önemli değil yapılır çok normaldir hatta niye daha önce yapmamış

Fakat dikkati çekmek istediğim şey zaten NCAA'in resmi bir sitesi var iken Facebook neden bir fan sayfası açmayı planlar? Nedeni şu olsa gerek ; sürekli duyulduğuna göre Abd'de en çok kullanılan 2. site facebook'muş. Facebook bu durumu daha da güçlendirmek istiyor (belki de 1.liğe oynamak istiyorlar) İnsanların facebook dışına çıkmadan da her türlü paylaşımlarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor bu hareketiyle. Zaten kuruluşunda üniversite ağı olarak kurulmuş olan facebook öğrencileri kendine daha da bağlamak istiyor olabilir.

Yakın zamanda Dünya kupası için böyle bir sayfa görürsek şaşırmayalım. Facebook bu hareketleriyle büyük organizasyonlarda kendine büyük paylar almaya çalışacak.

Sports on Facebook sayfası

NCAA için Türkçe wiki sayfası

Görsel NCAA wiki sayfasından alınmıştır.

Düzenleme : Bu yazıyı yazdıktan biraz sonra Facebook Abd'de 1 numara olmuş :)

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası