13 Mart 2010 Cumartesi

Tron Legacy



Tron filmi 1982 yılında çekilmiş bilim kurgu(Cyberpunk bile denilebilir aslında) filmidir. Bir hackerın sanal dünyaya geçmesi üzerinden ilerleyen bir hikayesi vardır. Sanal dünyaya geçen karakterimizin kötü program Master Control ile mücadelesi anlatılır. Birçok dizi filmde Tron göndermesi yapılır. Örneğin Chuck dizisinin baş karakterinin oda duvarında Tron filminin posteri vardır. Dizinin hikayesi ile Tron hikayesinin benzeşen yanları bile vardır. Chuck Bartowski karakterinin babası olan Orion ile kötü karakter arasında da programları çalıp kendinin gibi gösterme hikayesi vardır. Dizi takipçileri bu durumu anlayacaklardır.

Neyse Tron filmi yeni versiyonu olan Tron Legacy ile karşımıza 17 Aralık 2010'da 3 boyutlu olarak çıkacak. 1982 versiyonunu yakında seyretmiş bir kişi olarak filme gitmeden önce tek diyeceğim 1982 versiyonunu seyretmeden yeni filme gitmemeniz. İlk filmi seyredip Tron filminin havasına şimdiden girebilirsiniz. Merakla yeni filmi bekliyorum. Jeff Bridges faktörünü de unutmamak lazım yeni filmde de olacak. Konusu hakkında ufak bir not geçeyim şöyle ; Kevin Flynn'ın oğlu 25 yıldır kayıp olan babasını arama macerası sırasında siber aleme geçiş yapar. Benim de bildiğim bu kadar şimdilik.

Yakın zamanda (8 mart) ilk resmi trailer yayınlandı. Zaten film için önceden bir çalışma Flynnlives adresi üzerinde de devam ediyordu. Tron filminin baş karakterinin adı Kevin Flynn'dir (Jeff Bridges)

Geçen seneden Avatar ve Paranormal Activity üzerinden aşina olduğum bilim kurgu bloglarını hareketlendirme bu film için de geçerli. İo9 blogu bir süredir Tron Legacy hakkında bir çok yazı yazıyordu. Bir de Viral çalışma olunca ortalık iyice ısınmaya başladı uzun bir süre olmasına rağmen çok sıkı bir çalışma var.

Tron Legacy hakkında bir çok bilgiye ulaşabileceğiniz bir kaç linki bir araya getirdim.

Tron Legacy Viral Campaign (Thoughtpick Blog) Tron Legacy filminin sosyal medya hareketleri için yapılmış çalışma.

Tron Legacy resmi trailer (İO9)

Tron Film ingilizce wiki maddesi

Tron hakında çıkarılan diğer ıvır zıvırlar (oyun vs) wiki maddesi

Flynn Lives adlı viral çalışmasının başlangıç noktası olan site

Tron 1982 Imdb sayfası

Tron Legacy 2010 Imdb sayfası

Not: Poster , filmin Imdb sayfasından alınmıştır. Lightcycle kullanan Sam Flynn görüntüsü.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası