13 Mayıs 2010 Perşembe

Bir blogu neler öldürür?

Bu aralar ciddi ciddi blog yazma işini bırakmayı düşündüm. Gerekçem basitti bağlantılar kurma işini iyi yapamadığım için yazdığım yazılar insanlara ulaşmıyordu ve özgün olmayan blogları gördükçe(çevirmen blogçulardan bahsediyorum) yaptığım işin bir yere gitmeyeceğini anlıyordum. Bakalım daha ne kadar gidecek bir görelim. Çevirmen blogçulara neden kızdığı şöyle anlatayım. Çevirisini yaptığı metni kendisininmiş gibi gösterdikleri için kızıyorum. Kaynak göstermemek hoş bir şey değildir. Bunu akıl etmek o kadar zor değildir sanırım.

Peki peki bir blogu bu duruma bu yazdıklarım dışında neler getirir?

* Ziyaretçi sayısının çok olması rağmen yorum alamamak : Eyvallah ziyaret ediyorsunuz iyi kötü bir yorum yapın hatta burası olmamış diye eleştirin hiç bir blogçu yapıcı eleştiriyi yanlış anlamaz (umarım)

* Ziyaretçi sayısının az olması: Açık değil mi?

* Ziyaretçilerin yazıları kendininmiş gibi kopyalayıp kullanması.: Şimdiye kadar başıma gelmedi ama gelen bir çok blogçuyu okudum.

* Yazacak şeylerin tükenmesi : Gerçekten bazı konulara yazılacak artık fazla bir şey kalmıyor. Sosyal medya hakkında yazmıyor olsaydım belki çoktan yazacağım şeyler bitecekti.

* Sadece çevresi var diye senden kötü yazdığını düşündüğün blogların baş tacı edilmesi: Bu göreceli bir durumdur. Herkesin blogu kendine güzeldir fakat bazı şeyler bariz belli olur.

* Yazdığın konu hakkında blogların çoğalması: Yazdığın konuda blogların çoğalması ile senin bloguna olan dikkat başka yerlere dağılır ve zincirleme reaksiyon sonucunda okuyucu sayın düşer vb. Sonrası malum.

* Yersiz ve saçma bir şekilde eleştirilmek ya da Trollenmek : Eleştirilmek güzeldir ama trollenmek bambaşka bir şeydir.

* Özgünlük ve kaliteli içerikten bahsedip yabancı bloglarda olan içeriği allayıp pullayıp , iki güzel sözle renklendirip orijinalmiş gibi sunulan bloglarla karşılaşılması.

* Asla yapacağım dediğiniz şeyleri yapmak zorunda hissetmeye başlamak: Basit bir örnek olarak saldırganlaşarak ona buna sataşmaya çalışarak okuyucu kitlesi çekmeye çalışmak.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler bir çoğu halen başıma gelen şeyler. Dilerim sizin başınıza gelmez ve blog şevkinizi kırmaz.

Not. Adres ver diyenlere ; asla böyle bir şey yapıp çirkefleşmem zaten rahatsızlık duyduğum bloglara yorumumu bir şekilde ulaştırırım.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası