14 Mayıs 2010 Cuma

Blogçular için Twitter uygulamaları


 Zaten bir çok blogger burada yazdığım uygulamaları kullanıyor olsa bile yine de hatırlatmakta yarar var. En azından yeni başlayanların işine yarayacağını düşünüyorum.

Twitterfeed : Blogunuza yazdığınız her yazıyı blogunuz için açtığınız ya da ilişkilendirdiğiniz hesaba gitmesini sağlayan uygulama elle girmekten sıkıldıysanız işinizi görecek. Gelişmiş ayarlarını kurcalayınız.

Twitoaster : Yazdığınız yazılara twitter üzerinden yapılan yorumları bir arada toplayıp düzenleyen bir uygulama. Yazılaraınız hakkında twitter üzerinden tartışma yapılırken mentionların karışmaması için iyi bir uygulama. Aynı zaman grafik uygulamaları ile takipçi sayılarının kontrol edebilirsiniz.

Topsy : Yazdığın tweetleri dolayısıyla Twitter'a düşen yazılarınızın kaç kere Rt edildiğini öğrenmek için kullanışlı bir araç . Basit bir mantıkla eğer yazılarınız Rt yapılıyorsa beğeniliyordur.

Twittercounter : Eğer blogunuz için özel bir Twitter hesabınız var ise Twittercounter sayesinde takipçi sayılarınız ve tweet sayılarınız buradan grafikler ile takip edebilirsiniz. Bloga için açılan twitter hesapları için iyi bir uygulama olabilir. Ne zamandan beri Twitter'da olduğunuz ve ilk tweeti ne zaman attığını da buradan öğrenebilirsiniz.

Monniter : Üç adet anahtar sözcük seçim bu konu hakkında yazılan tweetleri takip edeceğiniz bir uygulama. Eğer güncelden beslenen yazılar yazmaya çalışıyorsanız ve insanların bu konular hakkında ne düşündüğünü merak ediyorsanız bu uygulama doğru anahtar kelime seçimleri ile sizi istediğiniz sonuca götürecektir.

Strawpoll : Anketleri sever misiniz ? Ben severim , bir çok sosyal ağda anket cevaplama işini yaparım. Blogumda da çok sık olmasa da anket kullanırım. İşte bu uygulama ile anketlerinizi twitter üzerinden de yayabilirsiniz. 140 karakterlik anketler ile takipçilerinize ulaşabilirsiniz.

Twitter Search : Kesinlikle en basit fakat en kullanışlı uygulama. Ne olduğunu anlatamaya gerek yok Twitter'ın arama uygulaması diyerek kısa kesmek lazım.

Burada yazdıklarım benim daha sık kullandığım uygulamalar elbette bir çok daha uygulama var am ilk etapta bu uygulamalar blogçulara yararlı olduğunu düşündüğüm için bunları sıraladım.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası