4 Mayıs 2010 Salı

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (3 Mayıs 2010)


 Inside Social Games sitesini hazırladığı 3 Mayıs 2010 tarihi itibari ile aylık en çok oynanan Facebook oyunu listesi ile yine karşınızdayım. En sonunda adam akıllı bir şekilde bir başlık attım ve böyle devam edeceğim.

 Geçen ay olan yazıda Farmville'in oyuncu kaybetmesinden bahsetmiştim ve bu ayın verileri ile konuşmanın doğru olacağını söylemiştim. Bu ay verilerin gelmesiyle geçen aydan devam eden kan kaybının artarak devam ettiğiniz söyleyebilirim Farmville tepede olmasına rağmen oyuncu kaybediyor. Kullanıcı sayısı 80 milyonunu altına düştü. Kritik sınır olarak değerlendirmek doğru olur mu tam kestiremiyorum ama 75 milyonun altına düşerse bu düşüş yüzünden 6 ay sonrasında Farmville 25 milyon sayısını görebilir.

En çok oyuncu kazanan bu ay Treasure Isle oyunu 25 milyon oyuncu ile yeni girdiği listede ilk 10 içinde kendine yer bulmuş. Listenin yeni oyunları Hotel City (Playfish) , Social City (Playdom) , Tiki Resort (Playdom) , Buble Island (Wooga).

Bu ayın kaybeden oyunu Mindjolt Games (Mindjolt) olmuş 7 milyon oyuncusunu kaybederek listenin en çok oyuncu kaybeden oyunu olmuş. Geçen ayın 3 yeni oyunu Ninja Saga , Fish World ve Country Story listede tutunamamışlar.

Geçen ay yaptığım "Bir dikkat çekici değişiklik ise geçen ay olan 7 milyon civarı olan oyuncu artışları.Bu ay böyle büyük değişiklikler yok. Oyunlar eskiden olduğu gibi büyük oyuncu değişkliklerine sahip olmayacak gibi görünüyor."  yorumu tutmuş gibi görünüyor. Her ne kadar Treasure Island bu tahminimi ezmiş olsa bile :)

Görselin sahibi Inside Social Games sitesidir. Normal olarak verilerde onları topladığı verilerdir.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası