2 Haziran 2010 Çarşamba

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (1 Haziran 2010)



Bu listeyi takip etmeye başladığım süre(Yaklaşık 6 ay) boyunca oyunlar için en karamsar tabloyu görüyoruz. Bir kaç oyuncu dışında bir çok oyun oyuncu kaybetmiş görünüyor. Bu açıkça beklediğim bir şeydi. Sanırım bir çok oyun yapımcısı firmada bu duruma oyun yapmayarak katkıda bulunmuştur.

Listenin uzun süredir 1. si Farmville olmasına rağmen bu ay yine oyuncu kaybetmeye devam ediyor. Zyngaçılar bu durumu farketmiş olacaklar ki diğer sosyal ağlara da entegre olmaya çalışıyorlar. Farmville bu ayın en çok oyuncu kaybeden oyunu olmuş durumda. 7 milyon oyuncusunu daha kaybeden oyun için gelecek ay bu sayının 10 milyonu bulacağını söylemek hata olmaz.

Bu ayın kazananı ise Ninja Saga adlı oyun. Yeni olan bu oyun 5.3 milyon oyuncu kazanarak bu ayın en çok kazanan oyunu olmuş ve geçen aylar düşmüş olduğu Top 25 listesine geri dönmüş.. Listede oyuncu sayısını artıran çok fazla oyun yok Mindjolt Games, Buble Island, Ninja Saga bu oyunlar.

Geçen ay ilk 3 oyun değişmemiş sadece Texas Hold'em Poker Birthday Cards uygulamasını geçerek 2. liğe oturmuş.

Son söz olarak şunu söyleyebiliriz. Gelecek aylar bu aydan daha da karamsar olacak gibi görünüyor. Her ne kadar EA gibi bir şirket işin içine girmişse bile sosyal oyunlar epey zorlanacak gibi görünüyor. Zaten bu düşüşlerin olamasının en önemli etkenlerinden birisi de Facebook'un yeni e-posta gönderme politikalarıydı. Bu düzenlemeler sosyal oyun geliştiricilerine yeni yollar aramaları gerektiğini söylemişti adeta. Hatırlanacağı gibi Zynga - Facebook ayrılığının eşiğine getiren anlaşmazlıkta Credits olayının dışında bu durumda dillendirilmişti.

Listenin sahibi Inside Social Games sitesidir. İngilizce bilgiler ve benim yazdıklarımdan daha fazlası için Top 25 Facebook Games for June 2010: Big Titles Continue to Plummet 

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası