20 Temmuz 2010 Salı

Bir Facebook Hesabında Kocayın

Bir çok kişinin arkadaş listesinde evlendikten sonra Facebook hesaplarını birleştiren kişiler vardır. Başlarda bu durumu pek anlamlandıramazken şimdi kafamda bir şeyler oluşmaya başlıyor. Neden hesaplar birleştirilir şimdi kısa açıklamalar ile sıralamaya çalışacağım.

* Artık her şeyimiz ortak Facebook hesabımız bile ortak olsun denilmesi: Evlik kurumu paylaşıma dayalı bir kurum bunu paylaşsan ne olacak?

* Facebook hesaplarının bir e-posta olarak görülmesi ve bir çok haberleşmenin bunun üzerinden yapılması: E-posta öldü yazılarının çıkmasının asıl nedenlerinden birisi de budur(Çok mu abarttım acaba :)). Hatta bu tespiti bir adım ileri götürerek zaten e-posta adresini iki kez kullanmış olmaları 1-MSN 2- Facebook'a kayıt sırasında.

* Kıskançlık krizlerinin önlenmesi: "Aaa ne yapıyorsun sen Facebook'ta lisedeki sevgilinle mi görüşüyorsun?" tepkisi ile karşılaşmamak için alınan önlemlerden biridir

* Dışarıya aile saadeti pozlarının atılması: Evli çiftler ile oturup lafladıysanız "evlilik çok güzel hadi sen de evlen" tekliflerini duyarsınız. Bu pozlar ile "evlilik çok güzel temasını" desteklenmek amaçlanmaktadır.

* Eski arkadaşlar bu kişinin artık bir sahibi var. "Yok öyle ilk okul arkadaşını götürmek" mesajının verilmek istenmesi..

* Fotoğraf albümü olarak kullanmak: Mutluyuz madem çekelim fotoğraf saklayalım. Nereye saklayacağız? Ortak açtığımız Facebook hesabına.

Bunlar biraz tespit biraz tahmin içeren durumlar. Yoksa bunların dışında bir çok şey olabilir. Bir de olur boşanma durumları olunca ne olur onu düşünüyorum da işin içinden çıkamıyorum. Bu sıralama önem sırasına göre yapılmamıştır. Maddeler rastgele dizilmiştir.

Başlığa bakıp kimse hesaplarını birleştirenlere karşı tepkili olduğumu düşünmesin. Sadece bunun neden olduğunu çıkarmaya çalışıyorum.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası