5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bunları paylaşasım var # 29



Bu sefer Sales Rescue Team adlı blogun hazırladığı 195 civarı sosyal medya izleme aracını listelediği blog girdisini paylaşacağım. 195 aracın bir çoğu paralı olduğundan ben size ücretsiz olan ve diğer örneklerinden farklılaşarak öne çıkan uygulamaları da aşağıda paylaşacağım.

İlk olarak 195 Social Media Measurement Tools & Technologies adlı blog girdisi.

Şimdi ise bu blog girdisi içinden ücretsiz ve farklılaşan uygulamaları listeleyeyim.

Facebook Grader : Facebook fan sayfasını değerleyen bir uygulama. Hubspot blog'un bir uygulaması. Hubspotun diğer uygulamaları için buradan.

Whos Talkin, Social Mention, Tinker, Addict-o-Matic : 4 farklı sosyal medya arama aracı. Sosyal medya araçlarında neler konuşulduğunu takip edebilmeniz için kullanabileceğiz araçlar. Social Mention en gelişmiş özelliklere sahip gibi görünüyor. Google Alert gibi bir uyarı sistemi var. Addict-o-Matic ise en güzel arayüze sahip uygulama. Tinker ise insanların aralarında konuştuğu şeyler konusunda öne çıkabiliyor. Whos talkin ise diğerlerine göre daha hızlı sonuç verdiği için tercih edilebilir.

How Sociable : Sadece markalar için özelleşmiş sosyal medya arama motoru. 32 farklı sosyal medya aracını tarayarak marka için bir "sosyal medya görünürlük skoru" çıkartan uygulama markalar için önemli bir araç olabilir. Ücretli versiyonu da var olduğunu söylemek gerekli.

Mention Map : Twitter'da en çok kimlerle ilişki kurduğunuzu görseller ile anlatan bir uygulama. Benim bu listede en beğendiğim uygulama oldu. Sosyal medya ilişkilerini böyle anlatılması zaten çok hoşuma gider zaten. Görselde bu uygulamanın Obama için uygulanmış olan görseldir. Bu uygulamanın da ücretli versiyonu var elbette.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası