18 Temmuz 2010 Pazar

Diziler ve sosyal medya # 9


 Diziler ve sosyal medya serisinin 9. yazısı ile karşınızdayım. Bu sefer ise Modern Family adlı dizinin sosyal medya işlerini nasıl yönettiğini inceleyeceğim.

Böyle yazıları yazmak için ilk olarak yaptığım şey dizinin resmi sitesine gidip oradan Facebook sayfasına verilen bir link var mı? diye kontrol etmek. Bu sefer öyle bir şey yapmadım. Zaten Abc kanlının bir dizisi olduğu için önceden izlediğim ve fan sayfasına üye olduğum bir dizinin beğendiği sayfalardan Modern Family'in fan sayfasına ulaştım. Ben diziyi izlemeye başladığım zamanlar dizinin 100 bin civarında taraftarı vardı. Şu an ise 1 milyonu geçmiş bulunmakta. Böyle olunca sanki ben yapmış gibi seviniyorum bu işleri. Bir de üstüne dizi Emmyleri kasıp kavurunca daha da mutlu oluyorum.  Dizi hakkında yazılmış bir güzel yazı içinde şuraya bakabilirsiniz. (thebalkabaa)

Şimdi neler yapmışlar inceleyelim.

Modern Family Facebook Fan Sayfası 

Derli Toplu Bir Duvar Yönetimi: Fan sayfasına girince ilk dikkati çeken şey adam akıllı bir duvar yöentimi ve duvarda sadece Modern Family'nin gönderdiği içeriklerin olması. Modern Family'nin gönderdiği içerikler en az 250-300 yorum en bunun iki katı beğeni alıyorlar.

Sevilen Sayfalar: Sevilen sayfalar sekmesinde dikkati çeken en önemli şey kanalın diğer dizilerinin olması. Bütün diziler orada. Bu sekmenin Türk dizileri için açılan sayfalarda olmaması enteresan bir detay.

Facebook kullanıcıları için özel içerik: 1 milyon kullanıcı olunca kullanıcılar için ufak tefek içerikler oluşturulması çok zoruna gitmemeli. Özel çekilen videolar bunun için iyi bir örnek.

Feedback mekanizması: Facebook duvarında yapılan anketlerle önceki gece yayınlanan bölümden en sevdiğiniz sahne, en sevdiğiniz söz gibi içerikler takip edilerek izleyicinin nabzının tutulması.

Bilgiler: Abartılmamış sadece gerekli olduğu kadar ve güncel şeyler yazılmış. Örneğin 2. sezonun ne zaman başlayacağı gibi.

Not: Bizim fan sayfalarında olan kod kullanılarak bütün listenizi davet ediniz gibi ince işlerle uğraşmadıklarının dikkatini etmenizi isterim. Fan sayfasında olan tek falso bağlantılar sekmesinin biraz karışık olması yazmadan olmasın.

Modern Family Twitter (Bu hesap Abc kanalı tarafından açılmamış olsa bile iyi yönetimi ile profesyonel bir işten farkı yok)

Güncel: Hesap yeteri kadar güncel oyuncular hakkında bilgileri veriyor. Dizi oyuncuları ile ilgili haberleri paylaşıyor.

Listeler : Dizinin oyuncularını takip etmek için büyük kolaylık. Oyuncular için hazırlanmış olan bu listeler tek tek herkesi takip etmektense sadece listeyi takip ederek ana sayfanızda kalabalık oluşturmamanızı sağlıyor.

Bio: Hesabın açıkça bir "fan" hesabı olduğu söylüyor ve bazı her an olacak hatalı bilgilendirmede kanalın yükünü üstünden alıyor. Kullanıcı hatası ile geçiştirilebilir.

Blog ilişkileri: Güncellik konusunda bir çok blog portallardan açık ara önde olduğu için hesabı yöneten kişi bloglarla ilişkisini iyi yürütüyor.

Modern Family için Abc kanalının hazırladığı sitede güzel inceleyiniz.

Bir iki gün sonra yeni başlamış olan Küçük Sırlar adlı yerli dizininde buna benzer bir yazısını yazmayı planlıyorum ama ilk önce resmi 60 adet fan sayfasından hangisinin resmi olduğunu bulmam gerekli.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası