15 Temmuz 2010 Perşembe

Old Spice'ı yazmadan olmaz!



Twitter kullanıcısıysanız Old Spice yaptığı işi görmüşsünüzdür elbette. Kısaca anlatayım. "Old Spice Guy(Isiah Mustafa)" Old Spice markasının yüzü zaten hali hazırda Youtube'da yaptığı bir kaç iş vardı. Çeşitli videolar yüklenmişti ortama. Ortalama bir sosyal medya-marka ilişkisi yaşanıyordu.

Ama 2 gün önce olan oldu. Old Spice Guy Twitter ve Facebook yorumlarına Youtube kanalından  cevap vermeye başladı. Birden iş çılgınca bir boyut kazandı. Ünlülerden(Özellikle Alyssa Milano bu işin yayılmasında epey büyük bir rol oynadı. Zaten Old Spice Guy ona bir güzellik yapıp evine çiçeklerini yolladı) gelen isteklere cevaplar hazırlandı. Reddit'te bir de sesli mesaj istekleri de yerine getirilmeye başlanınca, bir anda fenomene dönüştü sosyal medyada bu iş.

Old Spice yaptığı iş ile sosyal medya kullanılarak yapılan işleri bir başka yere taşıdı. Yapılan işin sonucunda Youtube'da bir anda en çok takip edilen markalar listesinde en tepeye çıktı. Twitter'da çok sıkı bir hayran kitlesi edindi. Marka bir anda global bir bilinirlik kazandı. Bu tarz faydaları say say bitmez.

Bu işin asıl kazananı Twitter oldu belki de. Old Spice, bu çılgınlık yaşanmadan hemen önce "Promoted Trend" olarak Trending Topics'te yer buldu kendine. Kampanyanın fitilinin ilk ateşlendiği yer oldu burası. Promoted trend başlarda eleştirilse de ilk olarak güzel bir kampanyanın ayaklarından birinde etkili bir şekilde yer almış oldu.

Muhtemelen Twitter'a sorulan soruların cevapları paraşüt gibi bir şeyler ile anında adrese göndermez ise bu epey bir gözümüze çarpacak.

Bir şey daha var. Çok farklı işler olmadıkça yapılan işin ajansına bakmam. Sosyal medyanın neyi sevdiğini iyi analiz eden işin arkasında Nike "Write The Future"(bu işte çok iyi bir yayılma gerçekleştirmişti) ekibi de olan Wieden+Kennedy varmış. Bu sefer o farklı işlerden biri ile karşılaştığım için adamların adını anmadan olmayacağını düşündüm.

Geçen sene Dell ve Whopper Sacrifice'ı her yerde duymuştuk Şimdi yeni eğlencemiz Old Spice. Videoları izleyiniz evlenme teklifi ile ilgili olan şeyi yazmayacağım Mashable yazınca bana gerek kalmadı.

Görsel NyDailyNews'ten alınmıştır

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası