8 Eylül 2010 Çarşamba

Festival Sosyal Medyası (Altın Portakal)


Altın Portakal Film Festivali bu sene 4-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçen sene olduğu gibi yine bu sene yine sosyal medyada varlar. Çok mantıklı bir şey olmaları gerekli zaten. Twitter ve Facebook hesaplarını açmışlar. Bir çok kurumun yapamadığı gibi festival resmi sitesine koymuşlar. Bunlar güzel hamleler. Bir iki şey gözüme çarptı onları azıcık eleştireceğim. Eğer hatalı bir şey yazarsam hemen buradan ulaşıp düzeltmemi sağlayınız.

Bu sene için Garanti Caz Festivali yapıldı burada yazdım. Çok başarılı bir sosyal medya iletişim stratejisi kurgulamışlar ve gerçekleştirmişlerdi. Resmi blogger üzerinde ilerleyen iş bana göre çok başarılıydı. Bu festivali de Caz Yeşili ile ilgili yazdığım yazıda olduğu gibi 5 madde üzerinden incelemeye çalışacağım.

1-Facebook etkinlik sayfasını kusursuza yakın düzenle!

Ne yazık ki burada bir ufak şeyi gözden kaçırmışlar. Bu sayfa bir etkinlik için açılmış ve ilk etapta insanların etkinliğinin tarihini öğrenmek için bakacakları yerde yanib Bilgiler sekmesinde festivalin gerçekleşme tarihi yazmıyor. Sayfa moderasyonu iyi gözüküyor ilk etapta fakat keşke "Festival Günlüğü" adında bir blog açıp sayfayı onunla bağlasalardı. Yeni açılan bu sayfa ilerleyen günlerde düzenlenecektir elbette.

2- Twitter'da hashtag kullan! 

Zaten festivalin adı zaten çok güzel bir hashtag #altınportakal daha iyisi bulunamazdı ve Twitter'da şimdiye kadar sıklıkla kullanmışlar. Hashtaglar aynı düşüncede olan insanları bir araya getirme ve onları bu konu hakkında konuşmaya iten unsurlardandır(Bana göre :)

3- İletişimi koparma! 

Festival daha başlamadıysa da kendileri hakkında konuşulan tweetleri rt etmekten imtina etmedikleri ile hesabın sahipsiz olmadığını fark ediyoruz. Muhtemelen buradan sorulan bir çok soruya cevap vereceklerdir. Yavaş yavaş tvlerde haberler döndükçe burası da hareketlenecek.

4- Blog ilişkileri 101

Bu konu aslında festival başlanıldığında yazılması gerekli ama keşke bir blogger bulsalardı da festivalin içinde olan herşeyi ön hazırlıklarında festival gününe kadar herşeyi yazsaydı. Diğer bloglar ile olacak iletişimi yakın zamanda göreceğiz zaten sinema blogcular festival hakkında konuştukça kurulacak ilişkileri anlamlandırcağız.

5- Güncelle! 

Bu işi iyi yaptıklarını gözlemleyebiliyoruz çeşitli yan ödüller hakkında verilen bilgiler sık sık önümüze düşüyor. Şöyle farklı haberler ile "Sinema dünyasının uzun yıllardır peşinde olduğu ve artık hiçbir kopyasının var olmadığına inandığı ‘Beyond The Rocks #altinportakal da" güncelliği koruyorlar.

Son söz: Festival başlayıp üzerinde olan baskılar arttıkça organizasyonun sosyal medya ayağında olan gelişmeleri yakında takip edeceğim. Bir de niye 47 sayısını oraya iliştirdiniz anlamadım yahu. Örnek olarak bir şeyler yazmak gerekirse Emmy ödüllerinin ismi Primetime Emmy diye. Keşke o sayı orada olmasaydı. Sosyal medya hesaplarını resmi siteden bildirmeleri başarılı ve günü yakalama çabaları takdire şayan.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası