1 Eylül 2010 Çarşamba

Sadece Conan



Conan O'Brien'ın yeni şovunun adı belli oldu. Twitter'da da  yayınladığı gibi adında "tonight" ve "show" kelimeleri yok, sadece "Conan" olarak belirlendi. Başlama tarihi de belli oldu tabii Türkiye'de yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil. 8 kasımda başlayacak program.

Olanların sıkı takipçisi olarak ne olup buralara geldiğini sürekli blogda yer verdim. Bahsettiğim yazılar şunlar.

Coco is with TBS  (13.Nisan.2010)
Conan anlaştı program bitiyor  (22 Ocak 2010)
Conando'yu fanlar saatinde tutabilecek mi?  (13 ocak 2010)

Spontane gelişmiş olsa da belki de bu senenin en ses getiren sosyal medya merkezli hareketlerinden biri oldu Team Coco. Programdan yüklü bir miktarda tazminat almasıyla sonuçlan olaylarda her şeyde sona gelindi. TBS ile anlaşıldı.

TBS bu işten karlı çıktı gibi görünüyor. Bu işi yöneten kişiler ve Conan O'Brien'da sürekli fanlarıyla iletişimde kalarak ya da yaptığı hareketlerle(Twitter'in merkezini ziyareti) bu işte kendini yalnız bırakmayanlara karşı sürekli iyi davrandığını ve yaptıkları şeylere minnettar gösterdi. Twitter hesabını açması bile bir teşekkür olarak algılandı.

Muhtemelen açılış bölüm çok iyi reyting alacak(Rekor kıramaz(Hani bizim klişemiz var ya reyting rekorları kırdı) diye tahmin ediyorum çünkü TBS kablo tv şebekesinde çalışan bir kanal ve belli bir kitleye ulaşıyor sadece)

TBS karlı çıktığını söyledik, tabii yatarak ve sadece TBS'in çabası ile olmadı bu işler. Çok basit bir örnek vererek anlatayım. TeamCoco bloguna girdiğinizde köşede oluşturulan sayacı göreceksiniz. Bu sayaç bloglara eklenebilecek bir sayaç. Bu sayaç genelde daha büyük organizasyonlar için oluşturulan sayaçlar gibi (Fiba'nın yapmadığı gibi misal). eminim bir çok Coco fanı o sayacı bloglarına ekleyecek ve Coco'yu beklemeye koyulacak. Bu tarz widgetler bloggerları unutmadığınızı ve onları önemsediğinizi göstermesi açısından etkili bir işaret olarak algılanabilir.

Burada tekrar tekrar sosyal medyada nasıl etkili olduklarını anlatmayacağım. Eski yazılarımda bir çok kez dile getirdim fakat Team Coco ekibinin Facebook, Youtube gibi ağları nasıl kullandığı gözlemlemek bize bir şey kaybettirmez.

Not: Lütfen beni "Neden bizim millette dizilerde Twitter kullanıyor onları yazmıyorsun" diye eleştirmeyin. Konun özünden sapmayın. Twitter'ı kullanmak var kullanmak var.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası