10 Ekim 2010 Pazar

Bunları paylaşasım var # 42

Bu gün paylaşmak istediğim yazının konusu sosyal medya aracılığıyla kariyerinizi nasıl başlatırsınız? Yazının linki  5 Steps to Start your Career in Social Media [Guide] (Shout Me Loud).  Yazının çok ağdalı bir İngilizcesi olmadığından dolayı benim gibi düşük dil becerisine sahip kişiler için bile anlaşılabilir bir durumda.

Kısaca yazıya değineyim. Yazının başlığından da(5 adımda sosyal medyada kariyerini başlat yazının) anlaşılacağı gibi sosyal medyada kariyer kurgularken dikkat edilmesi gerek 5 adıma yer verilmiş. Başlıklarda sorduğu sorulara cevaplar vermiş ve çözüm yolları önermiş. Bu yazı aslında buradan benim yapmaya çalıştığım şeylerin güzelce toparlanmış hali. Burada sürekli sosyal medyada itibarınıza dikkat edin bir gün önünüze çıkar minvalinde yazdığım yazıları "kariyer kurgularken" yapılacaklar olarak vermişler. Yazının 5 başlık ile 5 soruya cevap vermiş yol göstermiş. Başlıklar şöyle ;

1) Are you super active on Social media? (Sosyal medyada süper aktif misin?)

2) How many people are following you? (Kaç tane takipçin var?)

3) Are you a trend setter or part of a trend? (Trend oluşturan mısın yoksa trenlerin bir parçası mısın?)

4) Do you have your personal brand? (Kişisel bir markan var mı?)

5) Do you Blog? (Blogun var mı?)

Yukarıda sorduğu sorulara cevap vermiş hatta nasıl yapılacağını anlatmış. Bu yazıdan aslında bir blog yazısı nasıl olur onun örneğini de alabiliriz. Sorun ortaya konmuş, cevaplar verilmiş ve bu cevaplara nasıl ulaşılacağı anlatılmış.  Benim dahi bazen sadece sorunu ortaya koyarak yazdığım yazılar oluyor. Bu yazıa bakarak bir sorun varsa nasıl çözüleceğini de yazmamız gerektiği anlıyoruz.

Yazının linki tekrar 5 Steps to Start your Career in Social Media [Guide] 

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası