27 Ekim 2010 Çarşamba

Filenin Sultanları : Kaybolmamak için aynı yoldan



Sponsor markalar, sponsor oldukları kişileri ve takımları kullanarak sosyal ağlarda aktif olmaya çalışırlar, sosyal medyayı fark ettiklerinden beri. Red Bull bu konunun en önemli örneğidir. Red Bull markasının Facebook fan sayfasının içerikleri sürekli sponsor oldukları sporcular ile ilgilidir. Çok başarılar ki 10 milyon sayısını geçmiş oldular bir kaç hafta.

Benzer örnek ise Beko ve Fiba 2010 ile yaşandı. Beko turnuvaya sponsor oldu ve bu sponsorluğu bir çok kanal yardımıyla insanlara duyurdular. Hatta tv reklamları bile vardı Facebook fan sayfalarını duyurmak için. Onlar için de başarılı oldu diyebiliriz. Turnuvaya ev sahipliği yapmamız ekstra avantajlı oldu tabii olarak.

Yine bir başarılı örnek ise Garanti Bankası ve 12 Dev Adam oldu. Hatta dolaylı olarak da olsa bir marka Twitter Trending Topics'e girdi bu ortaklık sonucunda. Turnuvanın final günlerinde 12 Dev Adam'ı trend olarak görmek ilginç bir deneyim oldu yerli markalarımız ve onların sosyal medya işlerini kişiler için.

Şimdi açılan bu yoldan Vakıf Bank ve Filenin Sultanları ilerlemeye çalışıyor. Japonya'da olan DÜnya Voleybol Şampiyonası için Filenin Sultanları'na özel bir Facebook Fan sayfası hazırlayan Vakıf Bank, Beko ve Garanti'nin yolundan yürümeye çalışacak. Zaten başarılı olmuş bir yönetemi alıp kullanmak iyidir. Malum ülkemizde fazla sosyal medya konusunda başarılı şeyler yapılmasa da sektörün yavaş yavaş oturmasıyla garantili reçeteler oluşmaya başlayacak ilerleyen günlerde.

İlk oluşan garantili reçetemiz sanırım Milli Takım ve Sponsor ortaklığında kurulan sosyal medya stratejileri.Vakıf Bank mantıklı bir yerden yakalayıp, yakında başlayacak turnuvaya iyi çalışmış en azından sosyal medya için bir şey yapmış. VakıfBank devlet bankasının insanlarda(özellikle ben de) oluşturduğu soğukluk ve hantallığı sosyal medyaya girişi ile de atmaya çalışacak belli ki(belki de aslında aynı zamanda daha ortada sanırım tam olarak bir strateji yok sanki :). Şimdi Facebook sayfasında neler var bir göz atalım.

Filenin Sultanları Facebook Sayfası



Facebook sayfaları temiz denilebilecek bir tab üzerine kurulu sayfa ile açılıyor.Geri sayım ile açılan sayfada bazı diğer takımlar hakkında bilgiler var. Sırayla bir tanıtım yapılıyor zaten tıklanıldığı zaman hazırlana tanıtım videolarına ulaşıyorsunuz. Oyunlar sekmesinde ise quiz şeklinde kurgulanmış bir oyun var. Oyun cidden voleybol bilgisi olmayan için zor.  İlerleyen günlerde, turnuva başladığı zaman istatistikler ve diğer sekmeler de aktif bir şekilde kullanılabilecek. "Canlı Chat" adı verilen sekme şimdilik aktif görünmüyor. Yine ilerleyen günlerde oyuncular ile ilgili bir chat etkinliği düzenlenilebilir.

Duvar moderasyonu iyi durumda en azından ben girdiğim zaman pek bir falsoya denk gelmedim. Dün 500 civarı olan fan sayısı bugün bini bulmuş durumda turnuvanın gazı ile bu sayı biraz üstlere daha tırmanabilir.

Eğer dikkat ettiysen Beko Fiba 2010 sayfasıyla yakın şeyler var sanırım artık bu tarz sayfa açmak bir reçete haline gelmiş. Sayaç istatistik vs. derken bir kaç ortak nokta daha bulabiliyoruz. Dediklerim yanlış anlaşılmasın bu iyi bir şey bile denilebilir en azında artık bir şekilde herkes sponsor olduğu takımlar ile bile olsa sosyal medyaya girmeye çalışıyor. Bildikleri yoldan denemiş taktikler deniyorsun diyerek kimseyi suçlamaya gerek yok ki zatan bir suçlama yapmıyorum. Vakıf Bank'a ve Filenin Sultanları'a başarılar diliyorum.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası