3 Kasım 2010 Çarşamba

En çok oyuncusu olan 25 Facebook oyunu (2 Kasım 2010)

Yeni bir ay yeni bir liste değişmeyen lider Farmville. Artık 60 milyondan az kişi oynuyor bu oyunu. Bunun kırılma noktası olduğunu düşünüyordum fakat geçen ay olan sabit durumu bu görüşümü değiştirdi.  Bu ayın dikkat çeken değişikliği Quiz Planet adlı oyundan geldi listeye 15 milyonluk oyuncu sayısı ile geldi. Yeni bir oyun ve direkt olarak ilk 10 oyun içine girdi.

Bu ayın kaybedenleri; Farmville(5 milyon), FrontierVille(2milyon),  Cafe World(2 milyon), Treasure Isle (1.5 milyon), Pet Society(600 bin), Mindjolt Games (2 milyon), Bejeweld Blitz(600 bin), Happy Aquarium(1.7 milyon), Petville (2.5 milyon), Restaurant City(2 milyon), Zoo World (700 bin), Happy Pets (2 milyon), Games(900 bin), City Of Wonder (3.7 milyon), Yoville(1.1 milyon), Night Club City(1.1 milyon), FishVille(1.1 milyon), Kingdoms Of Camelot (700 bin)  Yahu herkes oyuncu kaybetmiş neredeyse bu ay

Bu ayın kazananları; Texas Hold'em Poker(700 bin), Mafia Wars (2.5 milyon), Quiz Planet( Geçena y lstede olmadığı için toplam oyuncu sayısını yazacağım 15 milyon), Millioniare City(3 Milyon), Birthday Cards(2 milyon) Geçen ay listede olup bu ay başka oyuncu arttıran yok göründüğü kadarıyla.

Bu ayın yenileri daha doğrusu ilk 25 listesinin yeni oyunları Ninja Saga (Bu yeni değil bu listenin asansör oyunlarından iki ayda bir görünüp kayboluyor kendisi :)), Car Town ve Quiz Planet ise bu listeye ilk kez giren iki oyun. Car Town oyununu merak ettim açıkçası. Oynanacaklar listesinde.

Zynga yine ilk 10'nun mutlak hakimi neredeyse oyunlarının tamamı oyuncu kaybetmiş olsa dahi sosyal oyun dünyasının en büyük ismi olmaya devam ediyor. Bir çok şirek yeni yeni anlaşmalar yaparak Facebook ile sözleşmelerini uzatsa da Zynga uzun süre daha bu listelerin en önemli ismi olacak gibi görünüyor. Farmville en azı iki ay daha bu listede birinci olur tahminen.

Bu ayın en çok oyuncu kazanan oyunu benim de oynadığım Millionaire City. Benim arkadaş çevremde en fazla kişinin oynadığı oyun bu sıralar. Gelen davetiye sayısı "Nasılsın iyi misin?" sorularından daha fazla.

Neyse bu aylık işimiz yine bitti listenin orijinalı Inside Social Games sitesi üzerindedir. Orada çok daha detaylı bir yazıya ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası