17 Kasım 2010 Çarşamba

Trend seçeneklerine girdik, ne olacak?


 Daha önceleri Trending Topic seçenekleri arasında olmayan Türkiye Twitter'ın yeni düzenlemesiyle bu listeye girdi. Bundan ne anladığımı kısaca yazayım.

*Artık pazarlamacılar için yeni bir analiz ayağı oluştu, yapılan işi trend yapabilirsen en başarılı sosyal medya pazarlamasını sen yapacaksın.

*"Haydi şunu trend yapalım" dedikten sonra istediğimizi trend yapabileceğiz. Önceden bütün dünya görsün istiyoruz diye trend yapalım diyenler şimdi "Hadi x'in gücünü tüm Türkiye'ye gösterelim" diyecek.

*Hashtag kullanmayı öğreneceğiz. Bizim dilimiz sondan eklemeli bir dil olmasından mütevellit konuşan her kişi kelimeleri farklılaştırıyor. Bu yüzden yarım trendlerimiz oluyor haliyle. Bunu yazarken "Kurban bayramınızı" diye bir kelime grubu trend. Hashtag kullanarak daha derli toplu trendlere sahip olabiliriz. Bir not daha hashtaglar bizim güzel karakterlerimize izin vermiyor (ı, ü, ö, ş ,ğ, ç)

*Twitter bizi artık ciddiye alıyor hezeyanlarına gireceğiz. Twitter'ın bizi ciddiye almasını için iki şeyi yapması gerekli bana göre 1- Türkçe öğrenmesi 2- Promoted trendleri ülkelere göre düzenleyip bizden markalara bulaşması(Bu para ile yapılır derseniz yani ...)

*"Ezel, Fatmagül nedir?" sorularını dünyanın başından kurtarmış olduk. Twitter, bence sadece bunun için bile bu düzenlemeyi yapmış olabilir.

*Sporsever insanlar olduğumuz için hergün bir spor olayını trend yapıp kendimizi göstereceğiz. Ne mutlu bize.

*Diziler için yeni reyting ölçüm aracımız gelmiştir hanım! Trend olan dizi yayın hayatına devam edecek trend olmayanlar içinse yapılan RT kontrollerinden sonra, dizi devam şartlarını sağlayıp sağlamadıklarına karar verilecek

İl etapta akılma gelen şeyler bunlar bakalım devamında neler olacak bilmiyorum. Burada ilk yerli Promoted Trend yazısını veya ilk trend markamızı yazabilirim ilerleyen zamanlarda. Bu arada hale çok iyi bir şekilde çalışmıyor "Trending Topics" sanırım biraz düzenlemeye ihtiyaç duyuluyor.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası