14 Ocak 2011 Cuma

Social Media Week Istanbul


 Social Media Week dünya üzerinde sosyal medya hakkında düzenlenen en büyük organizasyonlardan birisi. Bu etkinlik bu sene İstanbul'da da yapılıyor. (Geçen sene yapılıp yapılmadığını hatırlamıyorum). 7-11 şubat tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte sosyal medyanın bir şekilde yer aldığı her konu hakkında konuşmacılar yer alacak. Kayıt, takvim, program şurada  . Katılım ücretsiz bildiğim kadarıyla, kayıt yaptırım yer ayrıtmanız gerekli. Bir de kapasite sıkıntısı var olabilir bazı oturumlarda erkenden kayıt yaptırmanız iyi olur.

Bu etkinlikte benim dikkatimi çeken bir iki konuşmayı buraya yazayım. Elbette her konuşmanın dinleyicisi mevcuttur eğer zaman uydurabilirsem katılmayı düşündüğüm konuşmalar bunlar olacak.

Bigumigu'dan Sosyal Medya Trendleri (7 Şubat Pazartesi) : Türkiye'nin en önemli reklam bloglarında birisinden sosyal medya dinlemek herkese bir şeyler kazandırabilir.

Türk Usulü Sosyal Medya (7 Şubat Pazartesi) : Oğuz Savaşsn, Erdil Yaşaroğlu ve Serdar Erener gibi yaptığı işlerde başarılı kişiler sosyal medya konuşacak. Serdar Erener gibi geleneksel reklamcılığı ile daha çok bilinen birisi sosyal medya denen icada basıl bakıyor kendi ağzından dinleyeceğiz.

Sosyal Medya ve Spor (8 Şubat Salı) : Bağış Erten, Bülent Timurlenk, Caner Eler, Fırat İşbecer, Burcu Esmersoy gibi sosyal medya aktif olarak kullanan spor medyasında kişileri bir arada bulmak çok kolay değil her zaman.

Sosyal Medya Gazeteciliği Öldürüyor mu? (9 Şubat Çarşamba) : Yrd.Doç.Dr. Okan Tanşu, Prof.Dr. Haluk Şahin, Serhat Ayan katılımı ile son zamanların en popüler sosyal medya tartışma konusunda değinecekler. Haluk Şahin benim bu memlekette sosyal medyayı kullanma çabasını takdir ettiğim bir kaç kişiden birisi. Sürekli insanlar ile bir şekilde konuşma zemini arıyor Twitter hesabı üzerinden. Sosyal medyanın öldürmeyeceği gazeteciliği uygulamalı gösteriyor insanlara.

Sosyal Medyada Yaratıcılık ve Yeni Anlamıyla İçerik (11 Şubat Cuma) : Gökhan Yücel, Kaan Sezyum, Bobiler.org, Zaytung gibi son zamanların en popüler içerik üreticileri sosyal medya ile yeniden tanımlanan içerik kavramını anlatacaklar. Sosyal medya kullanıcılar içerik dediğinde akıllara gelen kişilerin bir arada olması iyidir. Elbette bir iki güzel şey söyleyeceklerdir :-)

Etkinliğin tamamı çok değerli kişiler ile oluşturulmuş. Bu benim seçtiklerim sadece ilk etapta gözüme çarpanlar oldu. Herhangi bir etkinliğe dahil olursanız olun kesinlikle işinize yarayacak bir şeyler duyacaksınız. Yapanlara ve bu organizasyonu buralara getirenlere tekrar teşekkür ederim. Son hatırlatma olarak bu etkinlik sadece tek mekanda yapılmayacak katılmak istiyorsanız mekanlara dikkat ediniz. Daha vakit olsa da bazı etkinlikler çok çabuk kapasitesini dolduracak katılmak istediklerinize kayıt yaptırmayı unutmayın. Social Media Week Istanbul Twitter hesabını da vermiş olalım böylelikle.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası