15 Şubat 2011 Salı

Markalar ve Fotoğraflı Facebook Uygulamaları

Garanti Profilmatik ve Swatch Aşk Çarpması uygulamasını görünce aklıma daha önce Facebook ve kullanıcı fotoğraflarını kullanan işleri bir sıraya dizmek geldi aklıma. Bu konuda çok fazla yapılmış iş yok. Lakin konu biraz ikircikli olduğu için insanlar ya da ajanslar foto işlerine girmek istemiyor(ikircikli olan tarafı  güvenlik ihlalleri, Facebook'un sıkı denetimi dolayısıyla uygulama yazdırmayı mecbur bırakan duruşu). Biraz daha bütçesi geniş olan markalar foto kullanım konusunda iyi işler yapıyor. Neyse işte bir kaç örnek.

Coke Zero Facial Profiler : Şu an aktif olmayan uygulama Facebook profil fotosu aracılığıyla Facebook üzerinide olan benzerinizi bulmaya yarayan bir iş yapmıştı. Başarılı bir kampanya oldu lakin özel hayatın korunması konusunda eleştiriler almaktan kurtaramadı kendini. Linke tıklayıp daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

The New Name  : Grey Stockholm ve Ogilvy Stockholm güçlerini birleştirip yeni bir sosyal medya ajansının ismini duyurmak için çok başarılı bir iş yaptı. Ajansın adı The New Name adlı uygulamaya kişilerin dahil olmasıyla yavaş yavaş ortaya çıktı. 4 saatte oluşan bu görsel iyi bir şekilde ajansın kendini tanıtmasını sağladı. Siteye girip kurcalayınız ve 4 saatte 3000 kişinin nasıl olaya dahil olduğunu görünüz.



Schweppes Profile App : Facebook'un yeni profil fotolarını duyurduğu an herkes bunun nasıl yapıldığını sormuştu birbirne oldukça ilginç fikirler çıkmıştı. İşte bu hareketlenmeyi gören marka hemen günün ruhuna uygun olan profil fotosu ayarlama aracını ortaya çıkardı. Nasıl kullanıldığı yukarıda olan videoda.


 Corona Light Times Square Billboard : Corona markası Facebook üzerinden fanlarından topladığı ve bunların arasından en beğenilenleri Times meydanındaki billboardlara çıkartmış. Çok kısa zamanda çok fazla kişiye ulaşmış. Fan sayfasında konu ile ilgili bir uygulama görmezseniz "hani len duvardaki şeyleri beğendirmek yasaktı" demeyin. Uygulama kaldırılmış yeni kampanyaya başlamışlar.  Detaylı bilgi için All Facebook

World’s Largest Real-Life Facebook Wall : Mashable blogu fanlarının fotolarını New York bürolarına çzel bir duvar yerleştirmiş ve adına Dünyanın en geniş gerçek Facebook duvarı adını vermiş.

Benim aklıma gelen Facebook ve fotoların aynı anda yer aldığı işler bunlar. Eğer unuttuğum görmediğim başka işler var ise sosyal ağlardan veya yorum kısmından uyarabilirsiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası