28 Şubat 2011 Pazartesi

Parodisi yapılmışsa tutmuştur!

Bigumigu'nun "Dikkat! Kıç Kamerasına yakalanmayın" başlıklı haberini okumuşsunuzdur büyük ihtimal. Konunun videosunun da zamanında izlemişsinizdir bir şekilde(Youtube kaldırmış videoyu) Yapılan çalışma Levi's markasının bir viraliymiş. Ciddi izlenme sayılarına ulaştı.(Bigumigu'nun dediğinine göre 4 milyon). Marka bu durumdan memnundur. Bu video güzel kızlar, sex satar kitlesi tarafından değil de bana "hemcinsinin rezil olduğunu görmek isteyen erkekler" tarafından patlatılmış gibi geldi.(Bu kitleler kesişiyor mu? Kesişmemesi saçma olur)

Neyse bu videoyu kimin izlediğini boş verelim asıl konuya geçelim. "Parodisi yapılan her şey beğenilmiştir" adlı çok da bilimsel temelleri olmaya ama geçmişte bir kaç kere değindiğim teorime :)(Old Spice ile ilgili olan yazı "Teori" kelimesini kullandım ya başka bir şey istemem artık) . Old Spice'a yapıldığı gibi Kıç Kamerası için de bir parodiye rastgeldim.( rastgeldim dediğim Urlesque blogunda gördüm) Fahim Anwar isimli bir bir standup komedyeni Youtube kanalında "Kıç Kamerası" diye nitelendirdiğimiz bu viral videonun parodisini yapmış ve kamerayı bir kadına değil bir erkeğe, erkeğin kalçasına değil ön tarafına yerleştirmiş ve kayda başlamış. Video aşağıda.



Yukarıda olduğu gibi olan parodiler her zaman markalara yarar sağlar. Bu video da çok yüksek bir izleyici sayısına ulaşmasa da markanın çektiği virali hatırlatacak ve tekrar izleme dürtüsü oluşturacak. Tekrar kıpırdanacak ve yine ortalıkta dolanmaya başlayacak. İzlememiş olan kişiler bu parodi sayesinde izleyecek. Artık ulaşılmadığına göre daha da çok merak konusu olacak video. Bu video parodiyi çeken kişilere de belli bir popülerlik kazandıracak elbette. Çok bilinmeyen bu Youtube kullanıcısı ciddi izlenme sayılarına ulaşacak.Hiç bir parodi tek tarafa kazandırmaz. Her zaman iki tarafta kazanır.

Tabii son olarak söyleyeyim bu yazdıklarım teoride gerçekleşmesini umduğum şeyler. Gerçekleşirse ileride yapılan başka parodilerde örnek olarak kullanacağım :). Neyse uzatmayalım son sözü söyleyip kapatalım "bir şeyin parodisi yapılmışsa o şey tutmuştur"

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası