20 Mart 2011 Pazar

Ne bekliyoruz? #2

"Ne bekliyoruz?" serisine devam ediyorum. Bu gün ikinci madde olan "Web siteme trafik sağlayayım" başlığından bahsedeceğim ve trafiği sağladıktan sonra ölçüm yapmak için hangi araçları kullanabileceğimizi yazayım.

2- Web siteme trafik sağlayayım.

Sosyal medyada var olan markalar, bloglar, e-ticaret siteleri gibi oluşumlar her zaman burada makul bir trafik çekme peşindedir ki bu gerçekçi bir harekettir. İyi çalışılmış bir içerik takvimi ve doğru kurgulanmış kampanyalar sayesinde çok sıkı trafik çekilir sosyal medya aracılığıyla. Bu trafiği ölçmek için bir çok araç var olmakta. Google Analytics harici hangi araçlar size yardımcı olacak onları bir listeleyeyim. Araçlar direk olarak trafiği ilgilendirmese de anlamlandırma konusunda bize yardımcı olan araçlar.

Topsy : Bir Twitter arama motoru olan Topsy Twitter search yetmediği yerlerde yardımcı olabilir size. Zaman aralığı koyarak arama yapılabilen Topsy kampanya günleri siz yardımcı olabilir. Ücretsiz olması diğer bir avantajı.
 Tweetstats : Yine bir Twitter aracı. Tweets per hour, Tweets per month, Tweet timeline, Reply statistics başlıkları ile Twitter aktivitelerinizi ölçen bur araç en çok kullandığınız kelimeleri kelime bulutu olarak gösteren bir aracı olduğunu da hatırlatayım. Özellikler Reply sıralaması çok yararlı olabilir. Bizimle en çok diyaloğa girmiş kişileri gözden kaçırmamış oluruz.

Bit.ly : Meşhur link kısaltma servisimizin var olan istatistik servisi bizim için çok yararlı olacaktır.

Feedburner : Eğer bir yayın kaynağınız var ise bunu Feedburner ile yaymanız sizin kaynağınızda olan yayınları Reader aracılığıyla okuyanların sitenize ziyaretçi olarak gelip gitmediğini öğrenebilirsiniz.

Facebook Insight ve Analytics : Analytics Facebook'un yeni hizmete sunduğu trafik ölçme aracı. Google Analyitcs'e rakip olarak görülmesi bile başarılı olduğunu katıdır. İki araç birden bize gayet yeterli olacaktır. Bazı yerlerde halen aktif değil acele etmeyin :-) Insight ise zaten sayfa yöneticilerinin sağ kolu olması gerek araç.

Klout ve Peer Index : Trafik yaratmak için önemli kişileri bulmak ve onlar ile iletişime geçmek kendinizi millete göstermek ve trafiği bu kişiler üzerinden sağlamak gerçekçi bir yaklaşım olabilir.

Kısa kısa trafiği ölçmek ve anlamlandırmak için hangi araçları kullanabileceğinizi sıraladım. Özellikle ücretsiz olanları sıralamaya çalıştım. Zaten para verecek insan çok sıkı bir araştırma yapar ve parasının karşılığı için yii bir çok araç bulur. Buraya Post Rank'ı da yazmak istedim ama direk trafiği ilgilendiren bir araç olması konusunda kafam biraz karıştı. Neyse aracı inceleyip karar verebilirsiniz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası