28 Mart 2011 Pazartesi

The Shorty Awards ve Mayormatik



Dün akşam "ülen yarın ne yazsam?" diye düşünürken bir anda önüme "Garanti Mayormatik Shorty Awards'ta En iyi lokasyon bazlı kampanya finalisti oldu" tweeti düştü. Geçen sene içinde beğendiğim ve burada yer verdiğim işlerden oldu Mayormatik kampanyası.. Benim kampanyaya ve geçmişte olan eleştirilere bakış açımı okumanız için yazımın linkini zaten verdim. Kısaca Shorty Awards'tan bahsedeceğim.

Normal şartlarda Shorty Awards pek takip ettiğim bir yarışma değil açıkçası. Sadece Twitter temelli olması ve bazı kategorileri popülerlik yarışmasına dönmesi beni pek cezbetmese de her sene kim kazanmış diye bakarım. Organizasyon büyüklüğü konusunu merak ediyorsanız ödül veren kişilerin arasında Kiefer Sutherland'in ve Miss USA gibi ünlülerin olduğunu belirterek organizasyonun büyüklüğüne dikkat çekerim.

Yarışmanın üç bölümü var. Yarışmanın temelini oluşturan Official Awards(Special ve Industry awards'a dahil olmayıp yarışma içine dahil olanlar yoksa hepsi "Official" ödüllerin :-), Special Awards ve Industry Awards (Mayormatik'in bulunduğu bölüm burası). Official Awards ve Special Awards bölümü katılımcıların oyları ile belirleniyor. Industry Awards ise kategorilere başvuru yapılarak belirleniyor. Bir çok dalda adaylıklar var yarışma içinde.

 Official Awards yarışmalarında Actor, Actress, Journalist gibi bölümler olduğundan daha çok popülerlik yarışması üzerinden dönse de diğer bölümler özellikle Industry Awards tamamı sıkı bir elemeden geçiyor. Industry Awards'ı kimin kazanacağına karar veren bir jüri olduğunu belirtelim. Alyssa Milano, Dennis Crowley, gibi isimler olduğunu da hatırlatalım. (Ülen amma çok aynı kalıbı kullandım bugün) Jüri üyelerini merak ediyorsanız şuradan. . Anlayacağınız bizim buralarda olduğu gibi al gülüm ver gülüm yarışmalardan değil. Ciddi organizasyon hem de sadece üç senedir yapılan bir organizasyon. Neyse çok fazla uzatmayalım. Mayormatik projesini çıkartanlara tekrar başarılar.
 
Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası