4 Mart 2011 Cuma

Social-Search.com : Bir tane daha sosyal arama motoru


Social-Search.com Intro from social-search on Vimeo.

Social-search.com adlı bir siteye denk geldim.(Anlayın denk geldim diyorsam Make Use Of sitesinde görmüşümdür) Sitemiz bir sosyal arama motoru. Şuna Public Beta sürümü olduğu için pek net sonuçlar vermese de başarılı olacaktır ilerleyen günler.

Arama motoru Greplin'nin bir benzeri fakat daha Greplin gibi çok fazla servisi desteklemiyor şimdilik sadece Twitter ve Facebook üzerinde arama yapabiliyor. Kendi söylediklerine göre link bazlı paylaşımlar üzerine gitmek istiyorlar. Herkesin kendi ağı ve sadece arkadaşlarının paylaştıklarına ulaştıran bir arama motoru olmayı amaçlıyorlar. Bence en dikkat çekici özelliği arkadaş listenizde olan kişilere önem derecesi atayabiliyorsunuz ve yaptığınız aramalarda üst sıraya çıkmasını sağlıyorsunuz. Üste olan video zaten nasıl çalıştığını size anlatacak.

Sosyal arama kavramının iyice dillendirmeye başladığı bu günlerde bu tip bir servis kendini geliştirir ise ve ilerleyen günlerde yatırımcı bulabilirse (Servis üniversite desteği ile kurulmuş ilerleyen günlerde daha büyük bir yatırımcı alabilir) kullanışlı bir servise dönüşebilir. Bu sene sonuna doğru Google sosyal arama işine iyice adapte olacak muhtemelen yaptığı hazırlıklardan anlaşıldığına göre. İşte o zamana kadar bu ve Greplin gibi irili ufaklı servisler bize neler yapılacağını gösterecek. Bing zaten Facebook ile anlaşmış olmasına rağmen arama motorları arasında 1 numara olmaması bu gerçekten etkili özelliği biraz göz ardı edilmesine sebep oluyor sanki. Yahoo'yu geçmiş olması(daha yeni açıklandı) insanların artık alternatif olarak görmeye başladığını görmemizi sağlıyor.

Sosyal arama konusunda çok hevesliyim. Çünkü şu ana kadar yapılan şeyler çok fazla değil. Daha fazlası yapılacak bundan eminim. Hatta sosyal arama ile öneri motorları birleştiği zaman her an her istediğimize(istemediklerimizi de) çok rahat tanıdıklarımızdan aldığımız güven ile bulabileceğim(z).

Neyse uzatmayalım bu Blogspot yasaklanması yüzünden keyfim yok. Sosyal medya konusuna direkt odaklanıp yazmak istediğim şeyleri yazamıyorum. Şimdi kızacağım, bir de üstüne birilerine söveceğim diye uzun tutmuyorum yazıları kısa kesip atıyorum. Bu aralar böyle mazur görünüz.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası