6 Mart 2011 Pazar

SXSW Interactive ve Foursquare


SXSW (South by Southwest)  ABD'nin Austin kentinde yapılan çok acayip ve büyük bir etkinlikler topluluğu. 1987'den beri genellikle mart ayında yapılan bu etkinlik müzik, film ve interaktif üzerine bir sürü etkinliğe ev sahipliği yapar. 1994'ten bu yana da Film ve Multimedia ayağında internet projelerine değinir. Sonrada Multimedia kısmı ayrılıp Interactive olarak aynı etkinlik altında ayrı bir başlığa dönüştü. Neyse daha fazlası için SXSW resmi sitesi ve Wikipedia maddesine bakabilirsiniz. Bir de etkinlik takvimini merak ederseniz Interactive bölümünün takvimi şöyle. Bölgeye katkısı gibi diğer bilgiler için ise Press bölümünü kurcalayınız.

"Bu etkinlikler topluluğunun Foursquare ile alakası nedir?" diye sorarsanız. O sorunun cevabı şöyle 2009 SXSW etkinliği Foursquare ciddi olarak kendini  ilk gösterdiği etkinlik oldu. Bir de üstüne Mashable'den Yılın Mobile uygulaması ödülünü alınca Foursquare son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarından birine dönüştü. Tabii Foursquare bu durumu unutmadı ve bu sene çok ciddi bir hazırlık yaptı. Benim gördüğüm bir etkinnlik için hazırlanan en ciddi rozet serisi hazırlandı bu etkinlik için 20'ye yakın farklı rozet oluşturuldu. Şu an hangi etkinliklerden hangi rozetler kazanılacak bilinmiyor. Foursquare yine bu etkinliğe özel bir açıklama yapacakmış. SXSW için özel hazırlanmış sayfalarında "Foursquare 3.0 çok yakında" ibaresi yer alıyor. Sayfaya girdiğinizde zaten büyük bir hazırlık içinde olduklarını göreceksiniz.

Foursquare'ın kendi gösterdiği arenada bu sene kimler olacak diye de merak ediyorsanız bu öğrenmek için SXSW Accelerator Finalislerine göz atmanız gerekecek. Finalistler arasında adını bu sene sık sık duyduğumuz ve duyacağımız servisler var. Sene içinde zaten belli bir popülerliğe ulaşan servisleri burada görmek şaşırtıcı değil. Storify, OWNI, Crowdmap, Hipmunk vesaire gibi. Accelerator finalistlerinin tamamına göz atmak gerekli buradan birçoğu yararlı servisler olacaktır.

SXSW Interactive Awards adlı bölümde ise bu senenin bir toparlaması yapılım en göz alıcı işlere ödüller verilecek. Interactive denilince aklınıza neler geliyorsa o dalların hepsinde birer ödül verilecek. Örneğin sosyal medya bölümünde adaylar Team Coco, Google Chrome Fastball, Pepsi Refresh Project, SOUR 'Mirror', Stanfield's Guy at Home in His Underwear. Sosyal medya bölüm gibi diğer bölümlerde sadece uygulamaları değil belli hareketleri de burada adaya olarak görebiliyoruz. Bu konu aslında derin biraz, uzatmayalım.  

SOn olarak böylesine büyük bir etkinliği yerinde takip etme şansım olmasa da buradan olanı biteni gözlemek iyi olacaktır. 11-15 mart tarihleri arasında SXSW Interactive bölümünü takip edebilirsiniz bir yerlerde elbette Live Stream olacaktır. Gözden kaçırmayınız.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası