7 Nisan 2011 Perşembe

5.877 yorumun tümünü göster!


 Burada çoğu zaman Facebook sayfalarının düzenleri ve işleyişleri hakkında bir şeyler yazarım. Kendime göre ufak tefek kriterlerim vardır. Sayfalara eleştirilerimi bu bu kriterler üzerinden hazırlarım. Bu kriterler arasında Landing Page, duvar moderasyonu, içerik takvimi gibi şeyler vardır. Bu gün ise bu saydığım kuralların tamamen aksini uygulayan fakat her hangi bir marka veya ünlü sayfasının gönderdiği içeriklerden çok daha fazla like ve yorum alan bir sayfaya dikkat çekmeye çalışacağım.

Sayfamız Esra Erol'un Facebook sayfası hani bu izdivaç programları var ya işte Esra Erol. Bir kaç gün önce televizyon kanallarını gezerken programda olan enteresan karakterlerden birine denk geldim. Bir süre izledim sonrasında alt yazı olarak "programımıza katılmak isterseniz Facefan sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz"cümlesini geçtiler. Sonrasında bu sayfaya bir göz atma gereği hissettim haliyle.

Normalde eleştireceğim şeyler olmasına rağmen bir şeyi o kadar iyi yapıyordu ki sayfa yöneticileri, dikkat edilmesi gereken noktanın burası olduğu fark ettim. Neydi o enteresan şey? "Güncellik" her gün yayınlanan programın görüntüleri hemen fan sayfasına ekleniyordu ve sıcağı sıcağına yorumlar alınıyordu, bir de çok temiz bir moderasyon vardı ortada. Bir çok  markanın yapamadığını Erol Erol'un "Facefan" sayfası yapıyordu. Ne güzel bir landing page var ne de diğer bilgilendirici yerlerde profesyonel dokunuşların izleri vardı. Burada su kendi yolunu bulmuş akıyordu hem de televizyon programının akışını şekilendirecek bir şekilde.

Anlayacağımız o ki bu sosyal medya davasında tek bir doğru yok. Her senaryonun bir oyuncusu var. Profesyonellikle övünmek yerine iş gören sayfalar yapmak her zaman daha iyidir. Eğer yapılan sayfa etkileşim yaratıyorsa varsın güzel bir landing page olmasın. Adamların sayfası etkileşimin diyalogun dibine vurmuşlar. Yukarıda olan beğeni ve yorum sayılarını bir iki futbol takımının bir iki içeriği dışında Türkiye'de daha önce görmedim. Bravo diyelim diğer noktalara değinmeme hiç gerek yok.

Not: Yazıyı bitirene kadar yorum sayısı 500, beğeni sayısı da 100 arttı.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası