9 Nisan 2011 Cumartesi

Bunları paylaşasım var # 66 (İnforgrafik İnfografiği)

İnfografikler artık biraz ilk yapılma amaçlarında uzaklaşıp daha çok nasıl web sitemin adı duyulur daha çok nasıl siteme hit çekerim kafasıyla yapılmaya başlandı. Elbette her infografiğin bir alıcısı vardır buna bir şey diyecek değilim. ABD'de kredi puanı siteleri ve emlakçılar sağolsunlar bu işi buraya getirdiler. Neyse konu sapmasın. "İnfografikler gerçekten "info" içeriyorsa iyidir" diyelim devam edelim. Aslında bu işi en iyi gazeteciler yapar lakin bizim ülkemizde o kıvama gelemediler henüz. Yine bir neyse diyeyim ve paylaşacağım şeyleri göz önüne çıkartayım.

İlk olarak paylaşacağım tasarımcı Ivan Cash'in İnfografikler infografiği. Ne olduğu anlatmayayım. Linke tıklamayı unutmayın çalışmanın hangi infografikler kullanılarak derlendiğini oradan inceleyebilirsiniz. benim bunun ilk gördüğüm yer ise The Next Web


Bir diğer paylaşacağım ise Penn Olson blogundan How To Create an Infographic yazısı. Bir infografik nasıl ortaya çıkartılır demişler ve dikkat edilmesi gereken noktaları sıralamışlar. İçerikten, tasarıma, infografik neye hizmet edeceğine kadar dolu bir liste hazırlamışlar. Tasarım becerisi olanlar için yararlı bir yol haritası olmuş.

Not. Gazeteciler demişken Guardian'nın hazırladığı Journalists on Twitter: how do Britain's news organisations tweet? infografiğini  gözden kaçırmamanızı öneririm.

Saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası