3 Nisan 2014 Perşembe

TEDxReset 2014 What Now / Ya Şimdi?



TED konuşmalarını severim gerek konuşmacıların seçimi gerekse sunumların yapıldığı ortamlar dinlemeyi kolaylaştırır. Açıkcası hiç canlı bir TED konuşmasına katılmadım ya fırsatım olmadı ya da bilete para verme durumum olmadı. (X olanlar bağımsız olanlar ve Türkiye'de genellikle bağımsız olan konuşmalar yapılıyor ve paralı oluyor bu konuşmalarda. TED'in direkt üstlendiği konuşmalar ücretsiz oluyor diye biliyorum) TEDx biletlerine ulaşmak içine http://www.tedxreset.com/ linkine tıklayabilirsiniz.

Neyse yine yakınlarda bir TED konferansı yapılacak yazı başlığından da anlayacağınız gibi. (http://www.tedxreset.com/programs/show/2014 linkinden detayları alabilirsiniz). Bu kez yine paradan dolayı gidemeyeceğim. Gidemeyeceğim bu konferansta iki konuşma gözüme takıldı onlar hakkında bilgilendirmek  isterim. Fırsatım olsaydı bu iki konuşmayı dinlemek isterdim. Sizinle bu konuşmaları aşağıda paylaşmak istiyorum.

2. Bölümde yer alan Understand the moment! (18 Nisan) etkinliğinde Mahir Yavuz'un konuşması dikkatimi çekti. Sunumun konusu veri görselleştirme olacak, bu konuşmak benim kişisel merakım olduğundan ve memlekette bu konu hakkında fazla bir kaynak olmadığından ilginç bir konuşma olacaktır.

Konuşmacının kişisel sosyal medya hesaplarını aşağıda bulabilirsiniz.
http://mahir.tumblr.com/
http://twitter.com/mahirmyavuz

6. Bölümde yer alan Connect and Collaborate kısmında (19 Nisan) NOHLAB'da "Real-Time Music Visualization" başlığı ile ilginç bir konuşma yapacağa benziyor. Stüdyonun yaratıcı işlerini incelemek isterseniz buyrun: http://www.nohlab.com/projects

Benden bügünlük bu kadar.

Not: Uzun aralıktan sonra yazdıklarımı hala birilerinin okuyor olması da gayet mutluluk verici.

Saygılar.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Facebook Sayfası